Mάτια…o καθρέπτης της ψυχή μας!

botox injection

Share this post

BLOG

20.05

2024

This is custom heading element

Το δέρμα γύρω από την περιοχή των ματιών είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή, στην οποία εκφράζεται η κούραση και το πέρασμα του χρόνου. Αυτό οφείλεται στο γεγονός, ότι η επιδερμίδα που περιβάλλει την περιοχή γύρω από τα μάτια, είναι σαφώς πιο λεπτή από το υπόλοιπο δέρμα.

Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, χάνει την λάμψη της, αφυδατώνεται, δημιουργεί ρυτίδες και χαλαρώνει. Αυτό οφείλεται τόσο σε ενδογενείς όσο και σε εξωγενείς παράγοντες. Ενδογενείς παράγοντες είναι η γενετική προδιάθεση και η κακή κυκλοφορία του αίματος, που επιβαρύνεται λόγω συσσώρευσης τοξινών, που ο οργανισμός δεν μπορεί να αποβάλλει σωστά, με αποτέλεσμα την κακή οξυγόνωση. Τότε παρατηρούνται μαύροι κύκλοι, πρόωρη γήρανση και σακούλες κάτω από τα μάτια. Εξωγενείς παράγοντες είναι η ρύπανση της ατμόσφαιρας, το κάπνισμα, το stress, η κακή διατροφή, η έλλειψη ύπνου, η πολύωρη χρήση του υπολογιστή, η μακροπρόθεσμη χρήση του make up – concealer, οι εκφράσεις του προσώπου, το αλκοόλ και η βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία, που δημιουργεί ελεύθερες ρίζες.

Τι εννοούμε με τους όρους «μαύροι κύκλοι, σακούλες και πόδι χήνας»;

Με τον όρο «μαύροι κύκλοι» εννοούμε την υπερμελάγχρωση που περιγράφεται με τη μορφή κηλίδων γύρω από τα μάτια, καθιστώντας όλη τη γύρω περιοχή ιδιαίτερα κουρασμένη. Οι μαύροι κύκλοι στα μάτια εμφανίζονται, τόσο σε άντρες, όσο και σε γυναίκες και είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο, το οποίο χρειάζεται ειδική περιποίση. Επίσης, είναι πολύ συχνό φαινόμενο να παρατηρείται και σε νεαρές ηλικίες, όπου το υπόλοιπο πρόσωπό τους διατηρεί τη ελαστικότητα και τη σφριγηλότητά του. Με τον όρο «σακούλες» από την άλλη, εννοούμε το οίδημα που αναπτύσσεται κατά κύριο λόγο στο κάτω βλέφαρο, δίνοντας την εντύπωση ενός πολύ κουρασμένου και γηρασμένου βλέματος. Τέλος, το «πόδι της χήνας» αφορά στις ακτινωτές ρυτίδες που αναπτύσσονται περιμετρικά των ματιών, ειδικά σε έντονα εκφραστικά άτομα.

Υπάρχουν λύσεις για αυτά τα προβλήματα;

Για όλες αυτές τις δυσκολίες στην περιοχή των ματιών, στο ιατρείο έχουμε τη δυνατότητα της συνολικής αντιμετώπισης, διαθέτοντας πληθώρα θεραπευτικών επιλογών. Οι θεραπείες μπορεί να εφαρμοστούν μεμονωμένα ή συνδυαστικά, ανάλογα με τις ανάγκες της περιοχής του κάθε ασθενή. Οι κύριες θεραπευτικές επιλογές είναι το 3-ΜΑΧPLUS, PRP, Botox, Fractional laser, Boosters, peelings και ενέσιμες μεσοθεραπείες.

Τι είναι το 3-MAXPLUS;

Το 3-ΜΑΧPLUS αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη, μη επεμβατική μέθοδο που μπορεί να δώσει λύση σε οποιαδήποτε αισθητική επιδιόρθωση της περιοφθαλμικής περιοχής. Ενσωματώνει δύο τεχνολογίες αιχμής αναφορικά με την περιοχή των ματιών: το vacuum και το RF (ραδιοσυχνότητες). Το vacuum βοηθάει στην αποσυμφόρηση της λέμφου της περιοφθλαμικής περιοχής, βελτιώνοντας το οίδημα και τις σακούλες. Το RF επεμβαίνει δυναμικά,προκαλώντας έντονη ανάπλαση κολλαγόνου και ελαστίνης, με αποτέλεσμα τη σύσφιξη και τη βελτίωση της υφής του δέρματος.

Τι είναι το Botox και πώς δρα;

To Botox είναι μια γρήγορη, εύκολη και σχετικά ανώδυνη διαδικασία. Είναι ασφαλής και ακίνδυνη για τον οργανισμό. Η λειτουργία της βασίζεται στη διακοπή – μείωση της κινητικότητας των μυών που προκαλούν τις ρυτίδες έκφρασης και το «πόδι της χήνας» στην περιοχή των ματιών. Το αποτέλεσμα, που δεν αργεί να φανεί και ολοκληρώνεται εντός 15 ημερών, είναι ένα χωρίς ή με πολύ λιγότερες ρυτίδες, φρέσκο και ξεκούραστο βλέμμα.

Τι είναι η ενέσιμη μεσοθεραπεία και τα Boosters;

Η ενέσιμη μεσοθεραπεία και τα Boosters είναι μια απλή μέθοδος έγχυσης ουσιών στο δέρμα, σύντομη και σχεδόν ανώδυνη, ιδιαίτερα αν προηγηθεί εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας. Η έγχυση των συστατικών γίνεται με πολύ λεπτές βελόνες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά, για να μην υπάρχει σχεδόν καμία ενόχληση. Το μείγμα των συστατικών που εγχύεται περιέχει:

• Bιταμίνες όπως η Vitamin C και η Vitamin A (αντιοξειδωτική και αντιγηραντική δράση).
• Υαλουρονικό οξύ (βαθιά ενυδάτωση).
• Μέταλλα, ιχνοστοιχεία (καταπολέμηση των ελευθέρων ριζών).
• Αμινοξέα και πολυπεπτίδια (σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης).

Η βελτίωση στο βλέμμα γίνεται ορατή από την πρώτη κιόλας συνεδρία, ενώ συστήνονται 2-3 θεραπείες με μεσοδιάστημα 4 εβδομάδων.

Τι είναι το FRACTIONAL LASER CO2 και πώς δρα;

Το Laser προκαλεί πολλούς σημειακούς, μεγέθους κεφαλής καρφίτσας, μικροτραυματισμούς με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, να απολεπίζεται και να κινητοποιείται η διαδικασία δημιουργίας νέου ιστού. Με αυτόν τον τρόπο, η επιδερμίδα αποκτά πιο λεία υφή, οι επιφανειακές ρυτίδες λειαίνουν, οι μαύροι κύκλοι βελτιώνονται και το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό και φρέσκο. Επιπρόσθετα, ενεργοποιεί τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη, προάγοντας την κολλαγογένεση και βελτιώνοντας τις σακούλες. Το PRP, ενέσιμη αυτόλογη μεσοθεραπεία με πλάσμα, ενισχύει το αποτέλεσμα!

botox injection

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ