Μη Επεμβατικές Αισθητικές Θεραπείες για το Πρόσωπο

Share this post

BLOG

15.07

2024

This is custom heading element

Από τη Dr. Κατερίνα Κυριακού, Δερματολόγο – Αφροδισιολόγο.

Η πρόληψη είναι η καλύτερη θεραπεία. Καλό είναι, λοιπόν, με τα πρώτα σημάδια γήρανσης του δέρματος, που είναι η μείωση της σφριγηλότητάς του, η χαλάρωση και η λεπτή ρυτίδωση, να επιλέγει κανείς να ακολουθήσει μη επεμβατικές αισθητικές θεραπείες, με σκοπό να αποτρέψουν τη φθορά του χρόνου. Oι ραδιοσυχνότητες χρησιμοποιούνται στην ιατρική πάνω από 30 χρόνια. Είναι ιδιαιτέρως κατάλληλες για αισθητικές εφαρμογές χάρη στον νόμο της Φυσικής, σύμφωνα με τον οποίο η θερμότητα χρησιμοποιείται από τα κύτταρα του σώματος ως πηγή ενέργειας. Στις αισθητικές εφαρμογές οι ραδιοσυχνότητες τρίτης γενιάς εφαρμόζονται στο δέρμα μέσω πόλων για τη θέρμανση των βαθύτερων στοιβάδων του (χόριο).

Τι είναι οι ραδιοσυχνότητες;

Η μέθοδος των ραδιοσυχνοτήτων είναι η μόνη μη επεμβατική θεραπεία η οποία επιτυγχάνει σύσφιξη του δέρματος και σφριγηλότητα περιγράμματος του προσώπου σε λίγες μόνο θεραπείες (περίπου 4-6). Χάρη στις ραδιοσυχνότητες προκαλείται θέρμανση του χορίου και των υποδόριων στρωμάτων, κι έτσι οι ίνες κολλαγόνου που ήδη υπάρχουν, οδηγούνται σε σύσπαση, γεγονός που συσφίγγει το δέρμα. Επίσης, επιτυγχάνεται αύξηση του μεταβολισμού των ινοβλαστών, χάρη στους οποίους παράγονται συνεχώς καινούργιες ίνες κολλαγόνου. Έτσι διασφαλίζουμε ένα φυσικό αποτέλεσμα, όπου με τη σωστή συντήρηση έχει διάρκεια στον χρόνο.

Τι επιτυγχάνουμε με τις ραδιοσυχνότητες;

Μέσω λοιπόν της διέγερσης των ινοβλαστών και της κολλαγογέννεσης που επέρχεται, με τις ραδιοσυχνότητες επιτυγχάνουμε:

• Bελτίωση του περιγράμματος του προσώπου.
• Σύσφιφη του δέρματος του προσώπου.
• Μείωση του διπλοσάγονου.
• Λείανση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων ακόμα και σε ευαίσθητες περιοχές του προσώπου, όπως η περιοχή περιμετρικά των ματιών και των χειλιών.

Πώς λειτουργεί η τεχνολογία των ραδιοσυχνοτήτων;

Με την τεχνολογία αιχμής των ραδιοσυχνοτήτων, RF 3-MAX Plus, εφαρμόζουμε σε κάθε θεραπεία πολύ-πολική κεφαλή RF μέσω της οποίας θερμαίνονται ομοιόμορφα τα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Η θεραπεία είναι απολύτως ασφαλής, καθώς μπορεί να εφαρμοστεί σε όλους τους τύπους δέρματος, ανεξαρτήτως του χρώματος, παρουσιάζοντας μεγάλα πλεονεκτήματα συγκριτικά με τις ραδιοσυχνότητες παλαιότερης τεχνολογίας. Πιο συγκεκριμένα:

• Η ραδιοσυχνότητα εστιάζεται αποκλειστικά στην περιοχή εφαρμογής.
• Η ραδιοσυχνότητα έχει τόσο επιφανειακή, όσο και βαθύτερη δράση, συγκριτικά με τις ραδιοσυχνότητες προηγούμενης τεχνολογίας.
• Η ισχύς που απαιτείται δεν είναι μεγάλη, χάρη στη στοχευμένη θεραπευτική της δράση, και δεν υπάρχει ίχνος πόνου ή ενόχλησης.
• Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά.

Είναι επώδυνη η διαδικασία;

Με κάθε εφαρμογή της κεφαλής θα νιώσετε θερμότητα καθώς η ενέργεια ραδιοσυχνοτήτων RF διοχετεύεται στο δέρμα σας και στον υποδόριο ιστό. Αυτή η αίσθηση θερμότητας αποτελεί την ένδειξη ότι η συσκευή είναι αποτελεσματική, γιατί με αυτόν τον τρόπο διεγείρεται το κολλαγόνο και έτσι έχουμε σύσφιξη του δέρματος. Η θερμότητα είναι ελεγχόμενη και εξαρτάται από την ένταση που χρησιμοποιούμε.

Πότε είναι τα αποτελέσματα εμφανή;

Τα αποτελέσματα των ραδιοσυχνοτήτων του 3 ΜΑΧ Plus είναι άμεσα ορατά, ακόμη και από την πρώτη εφαρμογή. H θεραπεία λειτουργεί αθροιστικά και αυτός είναι ο λόγος που χρειάζεται να γίνουν 4-6 συνεδρίες που εφαρμόζονται ανά εβδομάδα. Έχουν διάρκεια πολλών μηνών έως ετών αρκεί να γίνει η σωστή συντήρηση. Αξίζει, ωστόσο, να επισημανθεί ότι η διάρκεια του αποτελέσματος σχετίζεται σε μεγάλο βαθμό με παράγοντες όπως η ηλικία του ασθενή και ο τρόπος ζωής του.

Πόσο χρόνο χρειάζεται η κάθε θεραπεία;

Η θεραπεία των ραδιοσυχνοτήτων προσώπου διαρκεί συνήθως 30 λεπτά, εκτός εάν συνδυαστεί και με κάποια άλλη θεραπεία.

Πώς θα είναι το δέρμα μου μετά τη θεραπεία;

Αμέσως μετά τη θεραπεία, θα νιώσετε το δέρμα σας πιο σφριγηλό, πιο λείο και πιο νεανικό. Οι ραδιοσυχνότητες βοηθάνε στην επαναφορά του περιγράμματός του. Με το πέρασμα του χρόνου θα παρατηρήσετε επιπλέον σύσφιξη. Επίσης, θα παρατηρήσετε λείανση των λεπτών γραμμών του δέρματος, αλλά και μείωση του βάθους των εντονότερων ρυτίδων. Μετά το πέρας της κάθε θεραπείας το δέρμα σας θα είναι κάθε φορά και καλύτερο, γιατί όπως προαναφέραμε η θεραπεία δρα αθροιστικά.

Ποια είναι η διάρκεια της αποθεραπείας;

Οι ασθενείς επιστρέφουν στις καθημερινές τους δραστηριότητες αμέσως μετά τη θεραπεία. Κάποιοι αντιμετωπίζουν ήπια ερυθρότητα, η οποία εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος, αλλά συνήθως αυτή υποχωρεί πολύ γρήγορα. Καμία ιδιαίτερη φροντίδα δεν απαιτείται.

Εφαρμόζονται και σε άλλες περιοχές οι ραδιοσυχνότητες;

Ναι, οι ραδιοσυχνότητες μπορούν να εφαρμοστούν και στο σώμα, όπως στους μηρούς, στους γλουτούς, στην κοιλιά, στα μπράτσα. Επίσης υπάρχει ειδική κεφαλή για την περιοφθαλμική περιοχή. Το 3 MAX Plus διαθέτει 4 πολύ-πολικές κεφαλές RF που αντιστοιχούν στο κάθε σημείο του σώματος που θέλουμε να γίνει η εφαρμογή.

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ