Θεραπεία Ματιών – Σακούλες

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

αισθητικη δερματολογία

Αισθητική
Δερματολογία

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΑΤΙΩΝ - ΣΑΚΟΥΛΕΣ

Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι λεπτότερο σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο και περισσότερο ευαίσθητο στην ηλιακή ακτινοβολία, το καυσαέριο, τις εκφράσεις του προσώπου, το πέρασμα των χρόνων, αλλά και την επίδραση μακροπρόθεσμα της χρήσης του make up-concealer. Η περιοχή των ματιών, αφυδατώνεται πιο εύκολα από το υπόλοιπο δέρμα, χαλαρώνει και εμφανίζει λεπτή ρυτίδωση, πολύ νωρίτερα από το υπόλοιπο πρόσωπο.

Είναι πολύ σύνηθες να παρατηρούμε σημάδια κόπωσης στα μάτια και μαύρους κύκλους ακόμα και σε νεαρές γυναίκες που το υπόλοιπο πρόσωπό τους διατηρεί τη φρεσκάδα του. Κάποιοι από τους παράγοντες που συμβάλλουν σε αυτό είναι η πολύωρη χρήση του υπολογιστή, καθώς και οι λιγότερες ώρες ύπνου από αυτές που χρειάζονται οι οφθαλμοί για να χαλαρώσουν και να γίνει η παροχέτευση των υγρών της περιοχής.

Με το πέρασμα χρόνου, εκτός από το «πόδι της χήνας», μπορεί ακόμη να δημιουργηθεί βλεφαρόπτωση, που σε κάποιες περιπτώσεις δυσκολεύει μέχρι και την όραση ή δημιουργεί αίσθημα βάρους.

Τέλος, κάποιες γυναίκες εμφανίζουν σακούλες κάτω από τα μάτια, οι οποίες μπορεί να είναι σακούλες λόγω υγρών που δεν παροχετεύονται ή σακούλες λίπους.

Για όλες αυτές τις δυσκολίες στην περιοχή των ματιών, υπάρχουν σήμερα θεραπείες, οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν μεμονωμένα ή συνδυαστικά, ανάλογα τις ανάγκες τις περιοχής (π.χ. υαλουρονικό, Meditoxin, vampire therapy, laser fractional CO2, ραδιοσυχνότητες κ.ά.).