Δερματοχειρουργική

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

δερματοχειρουργική 2

Δερματοχειρουργική

Η δερματοχειρουργική ασχολείται με τη διάγνωση και τη θεραπεία των ιατρικών παθήσεων και των αισθητικών διαταραχών του δέρματος, των μαλλιών, των νυχιών, των φλεβών, των βλεννογόνων και των παρακείμενων ιστών, με τη χρήση διαφόρων χειρουργικών, επανορθωτικών, αισθητικών και μη χειρουργικών μεθόδων και τεχνικών. Ο σκοπός της δερματοχειρουργικής είναι η αποκατάσταση και η βελτίωση της λειτουργικότητας και της αισθητικής εμφάνισης του ιστού του δέρματος ή πολλές φορές και ο συνδυασμός τους.

Η δερματοχειρουργική αποτελεί έναν κλάδο που εξελίσσεται ραγδαία στις μέρες μας και αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι οι δυνατότητες των καινοτόμων εργαλείων και μηχανημάτων σύγχρονης τεχνολογίας, αυξάνονται και αποτελούν εξαιρετικό όπλο στα χέρια του δερματοχειρουργού.

Η χειρουργική εξαίρεση αποτελεί την πρώτη επιλογή σε κακοήθεις βλάβες του δέρματος. Η αφαίρεση όμως, είναι επιθυμητή και σε πολλές περιπτώσεις καλοηθών δερματικών βλαβών όπως για παράδειγμα: θηλώματα, σμηγματορροϊκές υπερκερατώσεις, αγγειώματα, μυρμηκιές, λιπώματα, δερμοειδείς κύστες, υπερτροφικές ουλές κ.ά. που μπορούν να αντιμετωπισθούν με δερματοχειρουργικές επεμβάσεις, παρέχοντας άριστα αισθητικά αποτελέσματα.

Οι περισσότερες δερματοχειρουργικές επεμβάσεις είναι σήμερα ελάχιστα επεμβατικές και δεν απαιτούν παρά μόνον τοπική ή περιοχική αναισθησία. Αυτό σημαίνει ότι οι ασθενείς είναι πιο ασφαλείς, ενώ παράλληλα μειώνεται σημαντικά το χρονικό διάστημα αποκατάστασης και αποχής τους από τις δραστηριότητές τους. Κατά κύριο λόγο πραγματοποιούνται στον επεμβατικό χώρο του ιατρείου, διαρκούν συνήθως λιγότερο από μισή ώρα.

Πριν την δερματοχειρουργική επέμβαση προηγείται ενδελεχής εξέταση και αξιολόγηση της βλάβης με σύγχρονες μεθόδους διάγνωσης και με τη χρήση ηλεκτρονικού δερματοσκοπίου.

Μετά την δερματοχειρουργική επέμβαση γίνεται επανεξέταση σε προκαθορισμένο χρόνο για αφαίρεση τυχόν ραμμάτων και επανέλεγχο.

Οι βλάβες που αφαιρούνται με δερματοχειρουργική επέμβαση αποστέλλονται σε παθολογοανατομικό εργαστήριο για ιστοπαθολογική εξέταση.

Κάποιες από τις τεχνικές δερματοχειρουργικής που εφαρμόζονται από την ιατρό Dr. Κατερίνα Κυριακού είναι η κρυοχειρουργική, η ηλεκτροχειρουργική (διαθερμοπηξία ή ηλεκτροκαυτηρίαση), η Laser τεχνολογία, οι ενέσιμες θεραπείες (π.χ. έγχυση Meditoxin για αντιμετώπιση των ρυτίδων), οι Rf (ραδιοσυχνότητες), το χημικό peeling, οι θεραπείες αντιγήρανσης κ.λπ.