Ανάπλαση προσώπου με Fractional Laser – Γνωρίστε το!

EdgeOne Fractional mode

Share this post

BLOG

15.07

2024

This is custom heading element

Η υγιής και λαμπερή όψη της επιδερμίδας είναι αδιαμφισβήτητα το ζητούμενο σε κάθε ηλικία!

Η γήρανση του δέρματος μπορεί να είναι φυσιολογική με το πέρασμα των χρόνων ή πρόωρη, και μπορεί να οφείλεται σε αλόγιστη έκθεση στον ήλιο, κάπνισμα, μακιγιάζ και άγχος. Τα σημάδια της γήρανσης στο δέρμα είναι οι λεπτές ή στατικές ρυτίδες, η χαλάρωση, η λέπτυνση του δέρματος, οι πανάδες, οι κηλίδες και η ελάστωση.

Μία από τις πιο διαδεδομένες μεθόδους παγκοσμίως για την αναδόμηση της επιδερμίδας και την ανάπλαση του προσώπου είναι το Fractional Laser (EdgeOne). To Fractional Laser EdgeOne αποτελεί ένα από τα πιο καινοτόμα και αποτελεσματικά εργαλεία που έχει στα χέρια της η σύγχρονη αισθητική δερματολογία. Ας το γνωρίσουμε όμως λίγο καλύτερα…

Τι ακριβώς κάνει το Fractional Laser EdgeOne?

Το Laser προκαλεί πολλούς σημειακούς, μεγέθους κεφαλής καρφίτσας, μικροτραυματισμούς με αποτέλεσμα να καταστρέφεται το εξωτερικό στρώμα του δέρματος, να απολεπίζεται και να κινητοποιείται η διαδικασία δημιουργίας νέου ιστού. Με αυτόν τον τρόπο, η επιδερμίδα αποκτά πιο λεία υφή, οι πόροι μικραίνουν, οι επιφανειακές ρυτίδες λειαίνουν, οι δυσχρωμίες χάνονται και το δέρμα γίνεται πιο λαμπερό και φρέσκο.

Φαίνεται να δρα όπως τα peelings. Γιατί να το προτιμήσουμε?

Πολύ σωστή ερώτηση! Το Fractional Laser είναι μοναδικό και προς το παρόν αναντικατάστατο, καθώς δρα στο υπόστρωμα ενεργοποιώντας τα κύτταρα που παράγουν κολλαγόνο και ελαστίνη. Συνεπώς δεν επιδρά μόνο στα επιφανειακά στρώματα του δέρματος όπως τα peelings, αλλά και βαθύτερα στο χόριο προάγοντας την κολλαγογένεση.

Ποιες είναι οι βασικότερες ενδείξεις εφαρμογής του?

Είναι αναγκαίο να τονιστεί ότι τo Fractional Laser εκτός από Θεραπευτικό, έχει και έντονα Προληπτικό χαρακτήρα. Ως εκ τούτου, ιδανικά εφαρμόζεται εγκαίρως σε νέους ασθενείς κάτω των 30 ετών 1-2 φορές ετησίως, ως θεραπεία ανανέωσης και πρόληψης του γήρατος. Επιπρόσθετα, απευθύνεται ως θεραπευτική επιλογή στις παρακάτω περιπτώσεις:

 • Ουλές ακμής
 • Ρυτίδες
 • Διεσταλμένοι πόροι
 • Διάχυτες δυσχρωμίες, κηλίδες και πανάδες
 • Μετατραυματικές – μετεγχειρητικές ουλές (υπερτροφικές – ατροφικές)
 • Ραβδώσεις-ραγάδες
 • Γερασμένα και άτονα δέρματα με χαλάρωση

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται το Fractional EdgeOne?

 • Στο πρόσωπο, περιοφθαλμικά και στα βλέφαρα
 • Στο λαιμό και στο ντεκολτέ
 • Στη ραχιαία επιφάνεια των χεριών που τα σημεία φωτογήρανσης είναι έκδηλα (καφέ κλίδες)
 • Σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος παρατηρούνται τραυματικές ή χειρουργικές ουλές, ραβδώσεις και ραγάδες

Ποια είναι η αίσθηση του ασθενή μετά τη θεραπεία με Fractional Laser και ποιος είναι ο χρόνος αποθεραπείας?

Ο ασθενής αρχικά θα νιώθει ένα αίσθημα καύσου και φλόγωσης (σαν να έχει καεί από τον ήλιο), στην περιοχή όπου εφαρμόστηκε η θεραπεία, το οποίο θα εμφανιστεί αμέσως μετά το πέρας της συνεδρίας και θα διαρκέσει περίπου ένα 24ωρο, ενώ το δέρμα θα παρουσιάζει ερυθρότητα εξαιτίας της φλεγμονής και ένα ήπιο οίδημα (πρήξιμο). Το οίδημα συνήθως υποχωρεί σε 48 ώρες, ενώ η ερυθρότητα υποχωρεί σε 2 ημέρες, που το δέρμα αρχίζει να απολεπίζεται. Η απολέπιση θα διαρκέσει 4-5 ημέρες. Η διάρκεια της αποθεραπείας λοιπόν είναι στο σύνολό της 5-7 ημέρες και η βαρύτητα των συμπτωμάτων εξαρτάται από την ένταση της θεραπείας, αλλά και από την υποκειμενική αντίδραση του ασθενούς.

Τι θα πρέπει να προσέχει ο ασθενής μετά τη θεραπεία με Fractional Laser? Υπάρχει κάποιος περιορισμός?

Σε όλη τη διάρκεια της αποθεραπείας ο ασθενής θα πρέπει να αποφεύγει την άμεση έκθεση στον ήλιο και να φοράει πάντα αντιηλιακή κρέμα, τόσο σε ανοιχτό όσο και σε κλειστό αλλά ηλιόλουστο χώρο. Η εντατική ενυδάτωση του δέρματος και η χρήση αναπλαστικών κρεμών είναι απαραίτητη για περίπου 15 ημέρες. Ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα σε όλες τις καθημερινές του συνήθειες (γυμναστική, μπάνιο καθαριότητας) με την προϋπόθεση το περιβάλλον να είναι καθαρό προς αποφυγή επιμολύνσεων.

Ποια περίοδο του χρόνου μπορεί να εφαρμοστεί η θεραπεία και με ποια συχνότητα?

Το Fractional εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια των μηνών που η ηλιακή έκθεση δεν είναι μεγάλη και ιδανικά από τον Νοέμβριο μέχρι και τον Απρίλιο. Το διάστημα μεταξύ δύο συνεδριών δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 40 ημερών, καθώς για αυτό το διάστημα εξακολουθούν να πραγματοποιούνται διεργασίες στο δέρμα. Στην περίπτωση που το Fractional EdgeOne εφαρμόζεται προληπτικά ως θεραπεία ανανέωσης (συντήρησης) ή ως θεραπεία αντιγήρανσης, 2-3 συνεδρίες ετησίως είναι αρκετές, αναλόγως πάντα με την ηλικία και το μέγεθος του προβλήματος. Στις περιπτώσεις που η θεραπεία εφαρμόζεται για αντιμετώπιση ουλών ακμής, υπερτροφικών ουλών, ραβδώσεων/ραγάδων ή δυσχρωμιών το θεραπευτικό πρωτόκολλο θα καθοριστεί από τον θεράποντα ιατρό.

Πότε είναι ορατά τα αποτελέσματα και με ποιες άλλες θεραπείες θα μπορούσε να συνδυαστεί?

Τα πρώτα αποτελέσματα είναι ορατά 7-10 ημέρες μετά τη συνεδρία, όποτε και έχει ολοκληρωθεί η απολέπιση και ανανεώση τις επιδερμίδας. Εντούτοις, το δέρμα συνεχίζει να βελτιώνεται και το αποτέλεσμα κορυφώνεται 30-40 ημέρες μετά τη συνεδρία. Το Fractional Laser μπορεί να συνδυαστεί στην ίδια συνεδρία με vampire therapy ή διάφορα MMtherapy-Boosters. Για την επίτευξη ωστόσο των καλύτερων αποτελεσμάτων, το Fractional Laser μπορεί ιδανικά να συνδυαστεί με Vampire therapy (αυτόλογη) με αυτόλογους αυξητικούς παράγοντες, επιταχύνοντας και επαυξάνοντας τον ρυθμό ανάπλασης και σύσφιξης του δέρματος.

EdgeOne Fractional mode

ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ